شروع سال جدید تحصیلی بهترین زمان برای پیش کشاندن بحث تفکیک جنسیتی دانشگاهها وجدا کردن پسرها و دخترها از یکدیگر در محیط دانشگاهی ست.که من هم به نوبه ی خودم در این مورد مطالبی رو جمع آوری کردم و خدمت شما ارائه میدم.
ماجرا ی طرح تفکیک جنسیتی دانشگاه ها از کجا شروع شد؟
کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بهمن ماه 89 در آستانه سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در جمع مدیران و کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی درباره تفکیک جنسیتی طی سخنانی مشروح گفت: می گویند "تفکیک جنسیتی" توهین به دانشجو و استاد است. آیا حق انتخاب دادن به دانشجو توهین است؟ اگر دانشجوی دختری می خواست در یک درس عمومی در گروهی ثبت نام کند که فقط خانم ها هستند اشکال دارد؟ اگر فرد بخواهد در کلاس راحت تر باشد و خودش برود در کلاسی ثبت نام کند که فقط دختران هستند این توهین است؟ می گوییم خوب خانم ها در یک گروه باشند، می گویند "این توهین است"! می گویند "برای تفکیک جنسیتی دانشجویان باید قانون گذاشته شود"، از آنها می پرسیم که آیا قانون الزام کرده که دانشجویان دختر و پسر با هم سر یک کلاس باشند. اگر قانون این را الزام کرده پس ما هم برویم قانون بگیریم که اگر خواستند با هم نباشند. آیا قانونی داریم که دختر و پسر در کلاس باید در هم بنشینند؟
مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی
کامران دانشجو همچنین به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره می کند و می گوید:" مصوبه 121 جلسه مورخ 6/5/66 شورای عالی انقلاب فرهنگی که برای زمان این دولت هم نیست درباره حدود اخلاق اسلامی در برخوردها و معاشرتها در دانشگاه تاکید کرده که دانشجویان زن و مرد لازم است در کلاسهای درس در دو ردیف جداگانه بنشینند. بنابراین قانون داریم. شورای عالی انقلاب فرهنگی در امور دانشگاهها و آموزش عالی اگر مصوبه ای داشت عین قانون است و باید رعایت شود."
طومار برای تفکیک جنسیتی دانشگاهها
همزمان فعالیت های دانشجویی نیز درخصوص این طرح در دانشگاه های کشور شکل گرفته و در غالب طومارهایی با امضای دانشجویان نمایان می شود.
نظر مراجع درباره تفکیک جنسیتی دانشگاهها
آیت الله مکارم شیرازی به استفتاء درباره اختلاط دانشجویان پسر و دختر در پروژه های علمی، اعلام کرد: "قطعا هرگاه ضرورتی ایجاب نکند هر کدام با جنس خود مشکلات تحصیلی و علمی را حل کنند اولویت دارد و اگر بیم فسادی باشد حرام است."
حضرت آیت الله نوری همدانی در پاسخ به استفتاء طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاههای ایران، این اقدام را مقدمه فوائد و محسنات بسیاری دانست و اعلام کرد: " اقدام بسیار خوبی است و مقدمه فوائد و محسنات بسیاری خواهد بود."
آیت الله صافی گلپایگانی با اینکه تفکیک جنسیتی از اهم مظاهر هویت نظام اسلامی و جامعه مسلمان است، گفت: "هزینه اجرای تفکیک جنسیتی هر چه هم سنگین باشد قابل تحمل است."وی در پاسخ به چگونگی پوشش دختران و پسران دانشجو به ویژه در محیط دانشگاهی، اعلام کرد: به طور کلی لباس و پوشش اسلامی، چه در رفت و آمدهای بیرون از منزل و چه در داخل منزل در بین محارم و بین همجنس و چه در دانشگاه باید بر اساس وقار و حیاء و مراعات حیا باشد که در جوامع اسلامی نظر به سفارشهای بسیار و تشویقات اکیده که در موضوع حیا شده است.
آیت الله مکارم شیرازی به استفتائی درباره تفکیک جنسیتی دختران و پسران دانشجو در دانشگاهها، اردوها و سرویسها اعلام کرد: "وظیفه مسئولان و دانشجویان این است از چنین کاری به طور قطع استقبال کنند و آن را وظیفه شرعی خود بدانند."
گزارش یک طرح
کلیپ تصویری «گزارش یک طرح» گزارشی است از نظرات دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف پیرامون طرح تفکیک جنسیتی، طرحی که هرکس به گونهای به آن نگاه میکند، یکی اجرا شدن آن را فاجعه میداند و یکی اجرا نشدن آن را، یکی اجرای آن را غیر ممکن میداند و دیگری تنها راه نجات را اجرای آن می شمارد. این کلیپ میخواهد تلنگری باشد برای مسئولینی که شاید این جملهی حضرت امام در گوشهی ذهنشان در حال خاک خوردن است که «اگر دانشگاه اصلاح شود، مملکت اصلاح خواهد شد».این کلیپ را میتوانید از این قسمت دریافت کنید.